top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverkaatsstudio

Uitgelicht in Kunstenaar Magazine

Elke maand selecteert het digitale magazine Kunstenaar Magazine een kunstenaar voor de rubriek ‘Uitgelicht’. Deze maand viel de keuze op mij. Het stuk is online te lezen in nummer 140, maar natuurlijk ook hier op mijn blog.


Hoe ben je in aanraking gekomen met tekenen?

‘Na een tiental jaren les te hebben gevolgd bij verschillende inspirerende kunstenaars op het gebied van tekenen, schilderen, keramiek en beeldhouwen ben ik naar de kunstacademie in België gegaan, studierichting tekenkunst. Tijdens deze vijfjarige atelieropleiding heb ik de essentie van tekenkunst ervaren en is mijn passie voor deze kunstvorm ontstaan.’


Wat is het verhaal bij 'Nieuw Portret uit de serie Serenity'?

'De vrouwenportretten in deze serie ontlenen hun kracht aan een bepaalde verstilling, sereniteit. Het zijn ingetogen, pure, krachtige portretten met een expressieve schoonheid en op een bepaalde manier, een kwetsbare ‘naaktheid’. Tijden het ‘tekenproces’ probeer ik de ziel van de geportretteerde in een roerloos beeld te vangen.’

Vanwaar je fascinatie voor dit soort tekeningen?

‘Het gezicht is het meest expressieve lichaamsdeel. Het tekenen ervan is een geweldige uitdaging. Een portret waarbij alle maskers zijn afgevallen, en waarin de puurheid van de mens in al zijn / haar emotie overblijft is nog uitdagender om te tekenen en geeft me nog meer voldoening.’Hoe zou je je techniek omschrijven?

‘Al mijn tekeningen zijn gemaakt met grafiet (potloden, stiften - gewoon en zeskant - en xl stick) op papier. In tegenstelling tot vele tekenaars doezel / blend ik niet m.b.v. doezelaars, tissues etc. Bij mijn manier van tekenen behoud ik de levendigheid in mijn portretten doordat het papier niet ‘volloopt’, het wit van het papier niet verloren gaat en de korrel van het papier, daar waar ik het wil, zichtbaar blijft.


Wat wil je met je tekeningen en schilderijen overbrengen?

‘Kunst is toch vooral een kwestie van gevoel. Kijken doe je met je ogen, zien doe je met je hart. Als kunstenares hoop ik dan ook dat als mensen naar mijn kunst kijken ze met hun hart kijken, het echt zien en erdoor geraakt worden.’


Wat is je ambitie?

‘My creative life is a journey of a lifetime. Ik ben nog steeds en zal altijd onderweg zijn om te creëren, mezelf creatief uit te dagen en verder te ontwikkelen.’AUTEUR

Tekst en beeld: Kaat

MEER INFORMATIE

AFBEELDINGEN

Serenity 2 / 2021 / grafiet op papier fijne korrel / 50 x 60 cm

Sadness / 2020 / grafiet op papier fijne korrel / 42 x 30 cm

Serenity 4/ 2021 / grafiet op papier fijne korrel / 50 x 60 cm

Serenity 3 / 2021 / grafiet op papier fijne korrel / 50 x 60 cm

Emotions 1/ 2020 / grafiet op papier middelfijne korrel / 42 x 30コメント


bottom of page