Show More

Kaat is een veelzijdige kunstenares, met een grote passie voor tekenen. 

Na een tiental jaren les te hebben gevolgd bij verschillende inspirerende kunstenaars op het gebied van tekenen, schilderen, keramiek en beeldhouwen volgt ze nu de atelieropleiding tekenkunst aan een kunstacademie in België. Een vijfjarige opleiding waarbij veel aandacht is voor traditie, tekentechniek en ambacht. Zonder ambacht geen kunst. Of zoals Juliette Aristides het verwoordt: ‘Veel sterker werk maakt de kunstenaar als hij zich er in de eerste plaats op toelegt om zich het vak van kunstenaar eigen te maken om vervolgens met behulp van de verworven vaardigheden uitdrukking te geven aan zijn individualiteit’.

 

Tijdens deze atelieropleiding heeft Kaat de essentie van tekenkunst ervaren en is haar passie voor deze kunstvorm ontstaan. Haar afstudeerproject, huidig academiejaar (2020 - 2021), bestaat uit ‘portretten’. Ze werkt voornamelijk met grafiet, houtskool, inkt, aquarel en pastel. Haar stijl is 'pure tekenkunst' met een persoonlijk en eigentijds handschrift.

Kaat is, zoals ze zelf verwoordt, 'nog steeds en zal altijd onderweg zijn om te creëren, zichzelf creatief uit te dagen en verder te ontwikkelen'.

 

Haar creatieve avontuur is te volgen via deze website en social media.

  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest

2018 © Studio Kaat on all images, designs and text

© 2023 by EK. Proudly created with Wix.com