top of page
Zoeken

Serie 'Intens'
De portretten uit deze serie heb ik de naam 'Intens' meegegeven. Niet alleen omdat het heel intensief was om deze portretten te tekenen, maar ook omdat deze portretten een intens gevoel laten zien.


Het zijn dramatische portretten die hun kracht ontlenen aan een bepaalde houding/uitdrukking. De toevoeging van de handen geeft aan deze toch al sprekende portretten een extra dimensie.

Het zijn vrouwenportretten met een intense gezichtsuitdrukking. Portretten die impact hebben, maar door het zwart-wit kleurgebruik (ik gebruik enkel en alleen grafiet) toch rust uitstralen.


Mijn vrouwenportretten zijn altijd ingetogen, pure, krachtige portretten met een expressieve schoonheid en op een bepaalde manier, een kwetsbare ‘naaktheid’. Het zijn tekeningen waarmee ik toeschouwers wil inspireren niet alleen te kijken met hun ogen, maar te zien voorbij het beeld wat ze denken te zien. Dat ze met hun hart kijken, het echt zien en erdoor geraakt worden. En dan is het aan de kijker wat het op hen overbrengt.


Liefs,

Kaat
Comments


bottom of page