top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverkaatsstudio

Creatieve proces

Vorig jaar heb ik alles om het kunstenaarschap heen (exposeren, nieuwsbrieven, publicaties etc.) aan me voorbij laten gaan. In 2023 heb ik me vooral gestort op mijn creatieve proces. Als je me volgt op de socials of weleens een bezoekje brengt aan mijn website dan heb je kunnen zien dat dit in 2023 al voorzichtig in gang is gezet door een ‘beetje kleur’ in mijn portretten en het tekenen van dieren.

 

Dit heeft zich verder ontwikkeld tot portretten in een ‘lossere’ stijl en meer kleur. Door mijn tekenmateriaal anders te gebruiken en door minder perfectionistisch te zijn behoud ik de spontaniteit van de eerste opzet en dat komt de levendigheid van mijn werk ten goede. Door meerdere materialen te gebruiken zoals o.a. grafiet, pastel, bister, aquarel ontstaat er nog meer gelaagdheid in mijn werk.

 

Als mens ontwikkel je je, maar ook als kunstenaar sta je creatief nooit stil. Je creatieve zelfvertrouwen neemt toe, je ontwikkelt steeds meer een eigen stijl, je wordt kundiger, je durft meer los te laten. Soms moet je gewoon doen, en dan kijken wat en waar je het brengt. Voor nu zijn dat tekeningen met meer kleur en in 'lossere stijl'.


Maar zoals jullie weten is 'My creative life: a journey of a lifetime'. Ik ben nog steeds en zal altijd onderweg zijn om te creëren, mezelf creatief uit te dagen en verder te ontwikkelen. Dus ook dit zal geen eindbestemming zijn maar een tussenstation in mijn creatieve avontuur. Dat maakt het kunstenaarschap zo mooi. Er is geen einddoel alleen maar je creatieve weg.


Liefs,

Kaat

 

Comments


bottom of page