top of page

Kaat is afgestudeerd aan de kunstacademie, richting tekenkunst. Tijdens deze vijfjarige atelieropleiding in België heeft ze de essentie van tekenkunst ervaren en is haar passie voor deze kunstvorm ontstaan.

Haar stijl: Pure tekenkunst, met een persoonlijk en eigentijds handschrift.

Haar lijfspreuk: “Ik ben nog steeds en zal altijd onderweg zijn om te creëren, mezelf creatief uit te dagen en verder te ontwikkelen.” 

 

Haar vrouwenportretten zijn ingetogen, pure, krachtige portretten met een expressieve schoonheid en op een bepaalde manier, een kwetsbare ‘naaktheid’. Verrassend en intrigerend.

Haar tekenproces is een zoektocht naar de puurheid van de geportretteerde. De mogelijkheden zijn eindeloos. Of zoals Kaat het zelf verwoordt:'Het tekenen van mensen blijft een avontuur, wat mij keer op keer blijft verrassen.

Bij het maken van haar dierenportretten weet ze het karakter (blik, houding) van het dier goed te vangen. Daarnaast zie je ook het lieve, de zachtheid en de aaibare uitstraling van het dier in het portret.

Veel plezier met het bekijken van haar kunst of zoals Kaat zelf zegt:

“Kunst is toch vooral een kwestie van gevoel. Kijken doe je met je ogen, zien doe je met je hart. Als kunstenares hoop ik dan ook dat als mensen naar mijn kunst kijken, ze met hun hart kijken, het echt zien en erdoor geraakt worden.”

 

Haar creatieve avontuur is te volgen via deze website en social media.

Follow me

  • Instagram
  • Facebook

2018 © Studio Kaat on all images, designs and text

bottom of page